Megjelent az EKAER törvény módosítása

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket,

hogy 2015. február 27-én este megjelent a Magyar Közlöny 2015. évi 23. számában az EKAER törvény újabb módosítása.

  1. 2015. évi I. törvény az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvénynek az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerrel összefüggő módosításáról. A törvény szövege itt érhető el.
  2. A nemzetgazdasági miniszter 5/2015. (II. 27.) NGM rendelete az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer működéséről. A törvény szövege itt érhető el

A törvény több olyan módosítást tartalmaz, amelyek lényegesen eltérnek az eddigi szabályozástól. Kedvező egyszerűsítés, hogy a nem kockázatos termékek esetében a mentességi korlát 2500 kg és 5 MFt összegre emelkedett.

A törvénymódosításokkal egyidőben a kockázatos termékek felsorolását tartalmazó lista módosítása még nem jelent meg a Magyar Közlönyben.

Tisztelettel kérjük ügyfeleinket, hogy tanulmányozzák a törvénymódosítás szövegét!

Szállítmányozói azonosítónk 16988636. Igyekszünk segítséget nyújtani minden olyan ügyfelünk részére, akinek küldeményeit mi szállítmányozzuk és aki bennünket jelöl meg az EKAER rendszerben szállítmányozóként. Kérjük ne felejtsék el megjelölésünkön kívül a rendszerben a kellő felhatalmazást is megadni ahhoz, hogy a küldeményeik lerakodási időpontját megadhassuk.

Rendszereink informatikai fejlesztése folyamatban van. Kérjük térjen vissza honlapunkra, mert itt fogjuk Önöket tájékoztatni az EKAER rendszerrel kapcsolatos új szolgáltatásainkról.

 

Budapest, 2015. február 27.

 

Üdvözlettel

Rácz Miklós

ügyvezető