Adatvédelmi nyilatkozat

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT
A LogMASter Kft. (székhelye: 1139 Budapest, Váci út 85., cégjegyzék száma: Fővárosi
Törvényszék Cégbírósága Cg. 01-09-467762) ezúton tájékoztatja ügyfeleit/leendő
ügyfeleit/az adatkezeléssel érintett személyeket (együttesen: adatalanyok) a személyes
adatok kezelése körében követett gyakorlatáról, az adatok védelme érdekében megtett
szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az ügyfelek ezzel kapcsolatos jogairól, és
azok érvényesítésének lehetőségeiről.
A jelen Adatvédelmi nyilatkozat (a továbbiakban: Adatvédelmi nyilatkozat) célja, hogy
biztosítsa mindazon természetes személyek információs önrendelkezési jogát, akik az
adatkezelő alábbiakban meghatározott tevékenysége során önkéntesen szolgáltatnak
személyes adatot az adatkezelőnek, illetve akikről az adatkezelő törvényi felhatalmazás
alapján szerez személyes adatot.

  1. Az adatkezelő
    Az adatok kezelője a LogMASter Kft., Székhelye: 1139 Budapest, Váci út 85., Levelezési
    cím: 2151 Fót, Keleti Márton u. 12., e-mail címe: info@logmaster.hu, honlapjának címe:
    www.logmaster.hu www.logmaster.eu, telefonszáma: +36 27 538800
    Az adatkezelő által kezelt személyes adatokat az alábbiak ismerhetik meg:
    a.) az adatkezelő, ill. annak ezzel megbízott dolgozói és
    b.) ha az adatkezelőnek jogszabályon alapuló bejelentési kötelezettsége keletkezik, annak
    keretében az illetékes hatóságok.
  2. A kezelt adatok köre
    Az ügyféllel/leendő ügyféllel/az adatkezeléssel érintett személlyel való kapcsolatfelvétel
    során rögzítésre kerülnek az érintett alábbi adatai:
    Név, születési hely és idő, anyja neve, lakcím, ill. értesítési cím, az ügyfél elérhetőségei
    (telefonszám, e-mail-cím, internetes elérhetőség, kapcsolattartó személy neve), továbbá a
    számlázási adatok (cím, név, adószám). Amennyiben az előzőek közül csak egyes adatok
    kerülnek az adatalany részéről megadásra, akkor csak a megadott adatok kerülnek rögzítésre.
    Érzékeny személyes adatokat társaságunk nem tart nyilván senkiről. Ilyen adatok lehetnek az
    olyan természetes személyhez kapcsolódó adatok, amelyek az illető személy faji vagy etnikai
    származására, politikai véleményére, vallási vagy világnézeti meggyőződésére, szakszervezeti
    tagságára, nemi életére vagy orientációjára, egészségi állapotára vonatkoznak, illetve
    személyek egyértelmű azonosítására alkalmas genetikai, biometriai információkat
    tartalmaznak.
    Kizárólag ún. „nem érzékeny” személyes adatokat tartunk nyilván (pl. a munkavállalókról,
    teljesítési segédekről, ügyfelekről vagy pl. természetes személy feladók, címzettek esetében
    az áruátvétel vagy a kiszolgáltatás címeit).
  3. Az adatkezelés jogalapja
    Az adatkezelés jogalapja
    a.) az érintett előzetes hozzájárulása., ill.
    b.) ha az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik
    fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések
    megtételéhez szükséges (2016/679/EU rend. 6.cikk (1) b.)pontja), ill.
    c.) kötelező adatkezelés (ha azt jogi norma előírja).
    Adatvédelmi nyilatkozat – 2018.05.25.

    Az ezen adatkezelésekre vonatkozó főbb rendelkezéseket a személyes adatok védelmével
    kapcsolatos 2016/679/EU számú Általános Adatvédelmi Rendelet, az információs
    önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv., valamint a
    munkáltató belső adatkezelési és titoktartási rendelkezései/szabályzatai tartalmazzák.
  4. Az adatkezelés célja
    Az adatkezelés célja az adatkezelővel ügyfélkapcsolatban álló személyek számára
    szolgáltatások hatékony nyújtása, ezzel kapcsolatos értesítések és ajánlatok megtétele, az
    esetleg felmerült együttműködési problémák elhárítása ill. viták rendezése, az ügyfeleknek
    nyújtandó pontosabb tanácsadás, ill. megfelelő árajánlatok nyújtása.
    Ezen adatkezelés az ügyfél/leendő ügyfél/adatkezeléssel érintett személy, valamint az
    adatkezelő közötti folyamatos kapcsolatot, ill. kapcsolattartási lehetőséget is szolgálja.
    Társaságunk a gazdasági tevékenységi körével összefüggő szolgáltatásainak nyújtására
    irányuló szerződésekből származó ellenértékek számlázása céljából kezeli az általa nyújtott
    szolgáltatások igénybevételével kapcsolatos olyan személyes adatokat, amelyek a ellenérték
    meghatározása és a számlázás céljából elengedhetetlenek, így különösen a szolgáltatás
    igénybevételének időpontjára, időtartamára és helyére vonatkozó adatokat. Társaságunk a
    fentieken felül az általa teljesítendő szolgáltatások nyújtása céljából kezeli azon személyes
    adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek.
    Társaságunk a gazdasági tevékenységének ellátása körében a vagyonbiztonság, és az ügyfelek
    tulajdonának/érdekeinek megfelelő védelme érdekében az általa fenntartott mindenkori
    munka- és raktárterületein (üzemi területein) ipari kamerarendszert működtet, amely az erre
    vonatkozó jogszabályoknak megfelelő módon rögzíti az áruk, eszközök és személyek
    mozgását a társaság használatában álló területeken.
    Az adatkezelő a fentiektől eltérő célra a személyes adatokat nem használja.
  5. Az adatkezelés időtartama
    Az adatkezelő az általa nyilvántartott adatokat törli/eltávolítja/megsemmisíti, amikor az
    adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje
    lejárt.
    Az adatkezelő az ügyfelek/adatalanyok által megadott fenti adatokat a saját elektronikus
    rendszerében, ill. papír alapú nyilvántartásaiban legfeljebb 5 évig tartja nyilván, ezt követően
    a rendszeréből azokat eltávolítja, ill. megsemmisíti.
  6. Az adatfeldolgozó neve, elérhetősége és tevékenysége
    Az adatkezelőnek adatfeldolgozója nincs.
  7. Az adatokhoz hozzáférők köre
    Az adatalanyok (ügyfelek/leendő ügyfelek/adatkezeléssel érintettek) által megadott
    (személyes) adatokhoz kizárólag az adatkezelő erre kijelölt munkatársa(i) férhet(nek) hozzá.
    Személyes adatokat harmadik személyeknek az adatkezelő nem ad át. Ez nem vonatkozik a
    jogszabályban előírt, kötelező adattovábbításokra. Az adatkezelő az egyes hatósági
    adatkérések/adatszolgáltatások teljesítése előtt minden egyes adat tekintetében megvizsgálja,
    hogy valóban fennáll-e az adattovábbítás jogalapja.
    Adatvédelmi nyilatkozat – v. 2018.05.25.
  8. Az adatalanyok személyes adataik kezelésével kapcsolatos jogai, a tiltakozás, az adattörlés
    Személyes adataik kezeléséről az ügyfelek/leendő ügyfelek/adatkezeléssel érintettek
    tájékoztatást kérhetnek. Az adatkezelő kérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt
    adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az esetleges adatfeldolgozó
    nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és
    milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás az adatkezelő postai címén
    illetve az e-mail címén kérhető. Ugyanezeken az elérhetőségeken kezdeményezheti az ügyfél
    személyes adatainak helyesbítését és törlését is.
    A személyes adatok törlésére abban az esetben és azon időtartamig nem kerülhet sor,
    amennyiben valamely jogszabály azok nyilvántartását, ill. a nyilvántartás időtartamát az
    adatkezelőre kötelező módon előírja.
    Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb
    azonban 25 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban
    megadni a tájékoztatást, ill. megtenni a szükséges intézkedést.
    Az érintett/adatalany tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha:
  • a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az adatkezelő vagy az adatátvevő
    jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény
    rendelte el,
  • a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvéleménykutatás
    vagy tudományos kutatás céljára történik,
  • a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.
    Az adatkezelő – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást köteles a kérelem
    benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálni, és
    annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatni. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az
    adatkezelő köteles az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is –
    megszüntetni, és az adatokat zárolni, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett
    intézkedésekről értesíteni mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot
    korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
    Amennyiben az érintett az adatkezelőnek ezen döntésével nem ért egyet, az ellen – annak
    közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat.
  1. Az adatkezelő intézkedései az adatalanyok személyes adatainak védelme érdekében
    Az adatkezelő az ügyfelekre/leendő ügyfelekre/adatkezeléssel érintett személyekre vonatkozó
    valamennyi adatot és tényt a saját rendszerében bizalmasan kezel, akkor is, amennyiben
    nyilvánosan is hozzáférhető adatokról van szó. Az így kezelt adatokról készült kimutatások
    esetleges publikálása csak olyan formában történik, amely nem alkalmas az egyes
    felhasználók egyedi azonosítására.
    Az Ön által nekünk megadott és így birtokunkba került adatokat -a jogszabály alapján
    kötelező hatósági bejelentésen/adatszolgáltatáson kívül- az Ön beleegyezése nélkül senkinek
    sem továbbítjuk.
    Internetes oldalunkon speciális technikai eszközöket, többek között ún. sütiket (cookie) is
    alkalmazunk. Ezek kicsi szöveges adatfájlok, amelyeket a böngészője segítségével tárol az Ön
    számítógépe. Ezek a sütik semmilyen kárt nem okoznak. Másokhoz hasonlóan mi is azért
    használjuk őket, hogy weboldalunkon felhasználóbarát megjelenéssel segítsük az Ön jobb
    tájékozódását. Egyes sütik az Ön számítógépén maradnak, ameddig Ön nem törli őket.
    Amennyiben nem törli őket, az teszi lehetővé, hogy újabb látogatása esetén a rendszerünk újra
    Adatvédelmi nyilatkozat – v. 2018.05.25.

    felismerje az Ön böngészőjét. A sütik törlésével sem történik semmilyen kár az Ön
    számítógépén.
    Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön számítógépe ne tároljon sütiket, a böngészőjét
    beállíthatja úgy, hogy az ne engedje, vagy csak az Ön külön jóváhagyása esetén engedélyezze
    a sütik tárolását. Amennyiben a sütiket a böngészőjében teljesen letiltja, azzal weboldalunk
    használhatóságát is korlátozhatja.
    A Google Analytics, Hotjar és LogRocket által használt anonim session ID-k és cookiek
    (sütik) felhasználásának célja statisztikai jellegű. A Google Analytics, Hotjar és LogRocket
    által létrehozott cookie-k tárolási időtartama 30 napra szól, a session ID-k a weboldal
    elhagyásakor automatikusan törlődnek. Az adatalany által a weboldalon megadott hírlevél
    feliratkozási adatokat az adatalany írásos kezdeményezésére az adatkezelő 10 munkanapon
    belül törli.
    Azokat az okmányokat, amelyek tevékenységünk során keletkeznek és amelyek teljesítésünk
    igazolásául szolgálnak, a hozzájuk tartozó küldeményadatokkal együtt adattárunkban
    elektronikusan tárolhatjuk. A teljesítési igazolások tárolása kizárólag a törvényesen előírt
    céllal és a törvényben meghatározott ideig történik és csak annak a részére engedünk
    hozzáférést az adattárhoz, aki
    a) társaságunk munkavállalójaként vagy teljesítési segédjeként az adattár
    létrehozásával kapcsolatos tevékenységet végez, és dokumentáltan elfogadta az
    adatkezeléssel és adatvédelemmel kapcsolatos szabályzatainkat és a törvényes
    rendelkezéseket, vagy
    b) társaságunk ügyfele, aki a jelen adatvédelmi nyilatkozatot dokumentáltan
    megismerte és ezzel egy időben azt is kijelenti, hogy az adattárhoz arra
    jogosultként kér felhasználói azonosítót és jelszót, valamint kifejezetten elfogadta
    azt a kötelezettségét is, hogy a kapott felhasználói azonosítót és a hozzá tartozó
    jelszót bizalmasan kezeli, az azok ismeretében elérhetővé vált adatokat és
    okmányokat arra nem jogosultaknak ki nem szolgáltatja, továbbá kötelezi magát
    arra, hogy amennyiben a felhasználói azonosítóját és jelszavát arra nem jogosult is
    megszerezte, arról társaságunkat haladéktalanul értesíti, hogy a szükséges
    adatvédelmi és biztonsági intézkedéseket szakértőink megtehessék, vagy
    c) jogszabályi rendelkezés alapján illetékes hatóságként jogosult az adatok
    megismerésére.
  2. Jogérvényesítési lehetőségek
    Az az adatalany (ügyfél/adatkezeléssel érintett személy), aki úgy érzi, hogy az adatkezelő
    megsértette a személyes adatok védelméhez való jogát, igényét polgári bíróság előtt
    érvényesítheti, vagy kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is. Az erre, valamint az
    adatkezelő kötelezettségeire vonatkozó részletes törvényi rendelkezéseket az információs
    önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint
    az EU 2016/679. rend. a személyes adatok védelméről tartalmazza.
    A pert az érintett – választása szerint – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes
    törvényszék előtt is megindíthatja.
    Az adatkezelő ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy az adatalanynak valamely
    hatósági/hivatalos eljárás kezdeményezése előtt célszerű a panaszát az adatkezelőnek
    megküldenie. Ön a weblapunkon a „Kapcsolatfelvétel” menüpontban meghatározott címen,
    telefonszámokon, e-mail vagy postai címen bármikor megkereshet bennünket a személyes
    adatai kezelésével kapcsolatos kérdéseivel, esetleges panaszával.
    Adatvédelmi nyilatkozat – v. 2018.05.25.

    A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elérhetőségei:
    posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
    cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
    Telefon: +36 (1) 391-1400
    Fax: +36 (1) 391-1410
    E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
    URL http://naih.hu
    Amennyiben az adatvédelemre/adatkezelésre vonatkozó jogszabályok változnak, úgy az
    adatkezelő a jelen nyilatkozatában foglaltakat annak megfelelően ugyancsak módosítani
    fogja.
    Budapest, 2018.05.25 logMASter Kft.
Scroll to Top