Óriásit javult a konténerek szállítási határideje

A tengeren utazó konténerek szállítási határideje jelentősen javult az elmúlt hónapokban. A Sea-Intelligence adatszolgáltató cég adatai szerint ezek a szállítások lényegében visszatértek a koronavírus-járvány előtti pontosságukhoz – írta a Seatrade-Maritime hírportál.

A konténerek szállítási határideje a határidők betartásával kiugró tempóban, 7,7 százalékkal javult 2023 februárjában az év első hónapjához képest. Ezt követően márciusban további 2,4 százalékkal erősödött a tengeri konténerszállítás megbízhatósága.

Ennek eredményeként a feladott konténerek 62,6 százaléka érkezett meg határidőre a megcélzott kikötőkbe – írták a SeaIntel elemzői Global Liner Performance Report jelentésükben. Ezt a jelentést 60 tengeri útvonalon 34 különböző kereskedelmi szállítási forma vizsgálatával készítik.

A szakértők megállapították, hogy a 2023. márciusi adat megfelelt a 2020. márciusinak. Az utóbbi volt a pandémia kitörése előtti utolsó zavartalan olyan hónap, a „boldog békeévek” utolsó pillanata. A világ legtöbb országában 2020. március végén kezdődtek a járvány miatt elrendelt korlátozások. Ezek aztán teljesen szétzilálták a világ szállítási, ellátási, beszállítói láncait.

Egy év alatt nagyot javult a konténerek szállítási határidejének pontossága. Az összekuszálódott szállítások miatt 2022 harmadik hónapjában csak a konténerek 26,8 százaléka érkezett meg időben úti céljához. Ez 35,8 százalékponttal volt rosszabb az idei értéknél.

A SeaIntel külön-külön is vizsgálta 14 nagy tengeri konténerszállító vállalat adatait. A cégek mindegyike 50 százaléknál pontosabban végezte a munkáját. A legjobb érték 68,6 százalék volt, a legrosszabb 53,4 százalék.

A logMASter kapcsolódó szolgáltatásai

Szállítmányozási szolgáltatásunk Kína és Vietnám fókusszal, rövid tranzitidőkkel!

Csak néhány raklap vagy akár több konténernyi árura lenne szüksége kínai, vietnámi beszállítójától?
Behozzuk küldeményét Kínából, Vietnámból és más távol-keleti országokból és vámkezelten házhoz szállítjuk Önnek!

Keresse kollégáinkatsales@logmaster.hu email címen!