logMASter

Magyar és nemzetközi szállítmányozás

Légi vontatással akarják elfelezni a légi szállítás üzemanyag-fogyasztását

/

Az Aerolane munkatársai úgy vélik, hogy légi vontatással akár 65%-kal lehetne csökkenteni a légi szállítás üzemanyag-felhasználását: cargo vitorlázókkal.

Bővebben »

Beláthatatlan következményei lehetnek a német gazdaság hanyatlásának

/

Három körülmény tette Németországot a világ egyik gazdasági szuperhatalmává: a hozzáadott érték, olcsó orosz energia, az USA szerepe.

Bővebben »

Elképesztő eredményt hozott a merev vitorlás teherhajó tesztje

/

A Mitsubishi Motors tulajdonában álló Pyxis Ocean nevű, merev WindWing vitorlákat használó vitorlás teherhajó első hosszú távú tesztje beváltotta a reményeket.

Bővebben »

A szállítási ágazat egészséges növekedését jósolják a következő évekre

/

A közúti szállítási piac értéke Európában várhatóan 58,43 milliárd dollárral nő 2020 és 2025 között – jósolja a Technavio piackutató cég.

Bővebben »

Egy „kísértet hajó” kapcsolódik be a világ szállítási vérkeringésébe

/

A Pan Ocean bejelentette, hogy szolgálatba állítja első olyan teherhajóját, amely autonóm üzemben szállíthatja a konténereket Távol-Keleten.

Bővebben »

Mintha megjelent volna a fény az alagút végén a fuvarozásban

/

Optimista hangulatban adott interjút a CNBC-nek Rolf Habben Jansen, a Hapaq-Lloyd, a tengeri szállítási ipar egyik óriásvállalatának vezérigazgatója.

Bővebben »

A vevők többsége panaszkodik az online boltokra, részben logisztikai hiányosságok miatt

/

Az amerikai fogyasztók 88, a brit vásárlók 79 %-a az elmúlt évben legalább egyszer elégedetlen volt egy online áruházban kapott kiszolgálással.

Bővebben »

A világgazdaság történetének izgalmas fejezetére világít rá a baltimore-i baleset

/

A Francis Scott Key híd leomlásának nagy bajt kellene okoznia a vízi út elzárásával. A Jones-törvény viszont megspórolta a mostani gondokat.

Bővebben »

Születése után 200 évvel meghökkentő újdonság jelenik meg a vasúti szállításban

/

A Parallel járművei jelenleg valós körülmények között zajló teszteken vesznek részt, hogy bizonyítsák mindazt, amit elvárnak tőlük.

Bővebben »

Magához tért a Kína–Európa vasúti szállítás Oroszországon keresztül

/

Az orosz állami vasutak (RZD) szépen profitál a vörös-tengeri szállítási válságból: sokan átterelik szállításaikat az észak felé tartó kínai–orosz vasútvonalra.

Bővebben »