Az új csillag Vietnám kihívásokkal küszködik belföldi infrastruktúrájában

Vietnám
Vietnám nemzeti lobogójának közepét egy csillag uralja, ami az utóbbi időben utalhat arra, hogy a világ feldolgozóiparában egyre nagyobb szerepet szerez magának az ázsiai ország. A magyarázat politikai: ahogy romlik Kína és az Egyesült Államok, illetve Kína és a nyugat-európai országok kapcsolata, úgy helyezi át a vállalatok egy része a nagy északi szomszédhoz hasonló gazdaság feltételeket kínáló Vietnámba egyes tevékenységeit.

A sajátos, elnyúló alakú, trópusi éghajlatú országban a szállítmányok kicsit több mint háromnegyede, pontosan 75,6 százaléka közúton utazik. Ezzel összhangban több mint 257 ezer kilométernyi úthálózat szolgálja ki a szállítmányozók és megrendelőik igényeit. Ebből azonban csak 48 ezer kilométernyi rendelkezik elfogadható minőségű útburkolattal, 103 ezer kilométernyi kifejezetten rossz állapotban van. A vietnámi kormány gondja, hogy az infrastruktúra fejlesztésére fordítható külföldi befektetői tőkéért Vietnámnak a térség nagy befektető országaiban kell versenyeznie: Kínában, Dél-Koreában, Japánban és Indiában.

Az ázsiai ország vasúthálózata mindössze 2600 kilométer hosszúságú, amely a fővárost, Hanoit és a déli országrész központját, Ho Si Minh-várost köti össze. Vasúton csak az ország áruforgalmának két százalékát bonyolítják le. Az ország 37 repülőtérrel rendelkezik, amelyek közül a legnagyobb a fővárosban lévő Tan Son Nhat. Ezen át folyik keresztül Vietnám légi forgalmának háromnegyede.

Az infrastruktúra hiányosságaival csak a helyismerettel rendelkező szállítmányozók tudnak megbirkózni. A logMASter vietnámi partnerei rendelkeznek ezzel, így professzionális segítséget nyújtanak ügyfeleink számára minden helyi szállítmányozási és logisztikai feladat megoldásában. Küldeményük szállítmányozása érdekében felvesszük a kapcsolatot az eladóval, tisztázzuk az áru átvételének feltételeit, egyeztetünk az átvétel módjáról és időpontjáról, a csomagolásról, a küldeménydarabok számáról, a szükséges kísérő okmányokról és minden olyan dologról, amely a biztonságos fuvarozáshoz szükséges. Így küldemény biztonságosan megteheti az útját az ázsiai országon belül, majd áthajózhat vagy átrepülhet Európába.