A szállítási és logisztikai kiállítás a telt háznál is nagyobb házzal tért vissza a kómából

szállítási és logisztikai
Dinamikus, jövőbe tekintő iparág képét mutatta a szállítási és logisztikai ágazat a müncheni Transport logistic kiállításon május második hetében – állítja a kiállítás szervezőinek közleménye. A kétévenként esedékes rendezvényt négy évvel a 2019-es Transport, logistic után tartották meg, mert két éve, 2021-ben a koronavírus-járvány miatt csak online pótlékot tudtak nyújtani helyette a müncheni szervezők.

Az emberek azt akarják, hogy a világ előrelépjen a járvány okozta sokk után. Úgy vélik, együtt kell megoldaniuk problémáikat, miután a pandémia lebénította a világukat – derült ki Stefan Rummel és Reinhard Pfeiffel, a Messe München társ-vezérigazgatóinak nyilatkozatából.

A négynapos vásár megmutatta az ötleteket, technológiákat, amelyek segítségével a szállítás és a logisztika hozzájárulhat a haladáshoz. Egyben jelezte, hogy a két ágazat nélkül nem fejlődhet a világ – tették hozzá.

A bemutatkozó vállalatok a 127 ezer négyzetméternyi kiállítási terület (a budapesti Pólus Center két és félszerese) minden négyzetméterét lefoglalták beleértve ebbe a szabadtéri részt is. A kiállítás számai azt mutatják, hogy a négy évvel ezelőtti telt házat nehéz lett volna fokozni:

  • Összesen 67 ország 2320 kiállítójának ajánlatát ismerhették meg a látogatók.
  • Négy évvel ezelőtt, 2019-ben 63 ország 2374 kiállítója vett részt a vásáron.
  • A külföldi kiállítók száma idén 1390 volt, ami az összes kiállító 60 százaléka.
  • Németországon túl a legtöbb bemutatkozó Ausztriából, Belgiumból, Franciaországból, Hollandiából, Kínából, Lengyelországból, Nagy-Britanniából, Olaszországból, Spanyolországból és Törökországból érkezett.
  • A 75 ezer látogató 120 országból utazott Münchenbe.
  • Négy évvel ezelőtt 63 900 látogató kereste fel a vásárt, akik 125 országból érkeztek.


A vásár fő témája a fenntarthatóság volt, amiből a szakértők azt a következtetést vonhatták le, hogy az ágazat vállalatai érzik az idők szavát. Egy a vásáron 20 éve részt vevő cégvezető azt mondta, a Messe München mindig rajta tartja az ujját a gazdaság ütőerén, és jól veszi le, hogy mik a legújabb trendek.

Az idei Transport, logistic vásáron kiderült, hogy azoknak a vállalatoknak van jövőjük ebben az iparágban is, amelyek bizonyítani tudják, hogy a tevékenységük megfelel a fenntarthatóság követelményének.

A következő Transport, logistic kiállítás 2025. június 2. és 5. között kerül megrendezésre a Trade Fair Center Messe München területén.

Forrás: transportlogistic.de