Az orosz szállítmányozók gőzerővel nyitnak Törökország és Kína felé

Kínából árut konténer
A hagyományos szállítási útvonalakat keresztező orosz-ukrán háború és a konfliktus miatt megváltozott kereskedelmi prioritások új ötleteket adnak a szállítással foglalkozó vállalatoknak – derül ki a The Loadstar szállítmányozási és logisztikai hírportál tudósításából.

A RusCon, az orosz Delo Group logisztikai vállalat multimodális konténerszállítással foglalkozó ágazata bővíti a kialakulóban lévő új észak-déli szállítási folyosót. Megállapodást kötött a dubaji Mountain Air Shipping konténerszállítási céggel arról, hogy járatokat indítanak Szentpétervárról a törökországi Ambarliba. Ez a város Isztambultól nyugatra nem messze található.

A járatok havonta indulnak és nagyjából bő egy hónap alatt fognak megtenni egy kört. A két végpont közti tranzitszállítási idő ugyanis 15-17 nap.

Az üzlet megkötését vélhetően megolajozta Alekszandr Iszurin személye, aki az elmúlt időszakban a Mountain Air egyik vezetője volt, ám korábban a Delo Groupnál is dolgozott. A Delo adatai szerint az új együttműködés nélkül tavaly százezer TEU (húsz láb hosszú konténernek megfelelő szállítási mennyiségű) árut szállítottak el ezen az útvonalon 14 charterhajóval.

Ezzel párhuzamosan számos új vállalat alakult arra, hogy a nyugati szankciókra fittyet hányva szállítási útvonalakat hozzanak létre Szentpétervár és Törökország, illetve Kína között. Ehhez hajókat vásárolnak, illetve chartereznek.

Az orosz Transit Line szállítási vállalat például március végén indította útjára közvetlen járatát az Néva-parti város és Kína között. Ehhez egy 2193 TEU szállítási kapacitású hajót használnak. Eddig ez a legnagyobb hajó ezen az útvonalon. Az üzlet annyira friss, hogy még csak egy utat utat kötöttek le.

A Linerlytica tengeri szállítási adatszolgáltató vállalat beszámolója szerint orosz és kínai szállítmányozó vállalatok aktívan vásárolnak az előbbihez hasonló vagy akár annál nagyobb szállítási kapacitású hajókat hasonló célra.

Az eredetileg LNG-szállítással foglalkozó kínai OVP 2020-ban hozott létre konténerszállítási üzletágat. Ez korábban Vlagyivosztokba és Novorosszijszkbe szállított árukat. Nemrégiben úgy döntöttek, hogy beszállnak a Kína és Szentpétervár közti szállításokba.

A logMASter kapcsolódó szolgáltatásai

Vasúti gyűjtő szolgáltatásaink Kínából, rövid tranzitidőkkel!

Csak néhány raklap árura lenne szüksége a kínai beszállítójától, sürgősen?
Mi 18 nap alatt behozzuk gyűjtő küldeményét Kínából és vámkezelten házhozszállítjuk Önnek!

Keresse kollégáinkat a sales@logmaster.hu email címen!